Снимки на пленените руски войници показват ужасяващата мизерия в руската армия.Джапанки,

...
Снимки на пленените руски войници показват ужасяващата мизерия в руската армия.Джапанки,
Коментари Харесай

СНИМКИ на пленени войници показват мизерията в руската армия! Танковете пък са развалини

Снимки на пленените съветски бойци демонстрират ужасяващата бедност в съветската войска.

Джапанки, изпокъсани якета и откраднати обувки и облекла - по този начин наподобяват съветските бойци на фрагменти, публикувани от украински канали в обществените мрежи. Снимките са показателни за изискванията, в които Русия води война.

На фотографията са пленени съветски бойци. Един от тях носи публични лачени обувки, които явно не пасват на военната униформа. Вероятно обувките са взети от украински дом.

На война с джапанки.

Заловен съветски боец, завит в одеяло. На фотографията се вижда, че е необут.

Заловен съветски боец носи износено кожено яке, което също не е присъщо за военните униформи.

Заловени съветски бойци. Облечени са с цивилни облекла, които не са им по размер.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Междувременно се оказва, че половината ни танкове не вървят, а другата половина не стрелят. Това декларира в изявление за украинския блогър Володимир Золкин 21-годишният съветски военнопленник от Татарстан Юрий Михайлович Корнилов. По думите му липсват и експерти, които да ремонтират неизправната техника.

До идването си в Украйна Корнилов е служил в Улан Уде в отделение 46 108, а в Украйна е мерач-оператор на танк Т-72Б. Участието му в украинската война стартира на контролно-пропусквателен пункт на окупираните територии, където проверявал преминаващите за гърмежи и подозрителен багаж. След известно време руснаците формирали аварийна танкова част от локални от ДНР и ЛНР и Корнилов и още двама от Русия прикрепили към тая част. Отишли да си получат танковете, Юрий Корнилов го поставили за механик-водач.

" Четири дни ходихме в един овраг да стреляме. Обучаваха хората от ДНР. Спускахме се в един дол и стреляхме нагоре. После на 1 септември споделиха: Гответе се за марш. Натоварихме се, тръгнахме през Мелитопол, хубав град (красив, само че не е ваш, намесва се Золкин), точката ни за разтоварване беше Сергеевка. Пристигнахме в Сергеевка и разтоварихме 10 танка. Казаха: Марш, приготвяйте ги за личен ход, заредете техниката, обслужете я, масла, всичко гледайте. Дадоха ни 4 часа, беше през нощта. От Сергеевка се спуснахме към река Днепър. Три танка ни качиха на понтон, изтеглиха ни на другия бряг, незабавно откриха огън по нас. Дръпнахме се на безвредно място, скрихме се. Командирът на ротата излезе на връзка със своите, те минали през Жидомост, почакахме ги. През нощта имахме марш до това село, където ни удариха и шестте танка. " - споделя Корнилов.

Тези, които почнали да излизат от танковете, напряко ги разстреляли. „ Като видях това, излязох настрана на пътя и започнах да обръщам, желаех да се измъкна обратно. “ По указания следователно следва екипажът да заеме кръгова защита, само че боецът решил да обърне и да избави екипажа, тъй като танкът, който управлявал, не можел да стреля.

А какъв е смисъл да карате танк, който не стреля, учудва се водещият Золкин. " Такова ни е командването. " - дава отговор Корнилов и добавя, че повода танкът да не стреля е, че не може да бъде изработен цикълът на зареждането, а защото няма монтьори, нямало и кой да го поправи. Пробните изстрели в оврага били на работещи танкове от чистия запас. Те обаче не можели да тръгнат и изобщо да вървят, тъй като хвърляли масло или били блокирали.

След опита на Корнилов да обърне и да избяга от мястото на засадата танкът му бил изумен с Javelin от дясната страна. Опитал се да набере обороти, само че дясната му страна към този момент не работела и завил. Танкът горящ, от горящия люк излязъл и скочил в окоп. Боеприпасите в танка почнали да се взривяват. Всичките 6 танка изгорели. От всички екипажи оживял единствено Юрий Корнилов.

offnews
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР